Afsluiten vaarseizoen 2013

Vrijdag 13 september 2013,

LOGOWSVDV

Om 19:00 richting ’t Roefke en langzaam kwamen de leden van van de vereniging binnen. Koffie en thee stonden al klaar en gezellig met elkaar kletsen over het afgelopen jaar. Ruud gaf uitleg wat er ging gebeuren volgende dag. Later op de avond nog gezellig een biertje, wijntje of wat anders. Voor het Jeugdzeilen had de commissie jeugdzeilen een speurtocht bij duisternis georganiseerd. De aanwezigheid van de jeugd gaf  dan ook een gezellige drukte.

Zaterdag 14 september 2013,

Om 09:30 verzamelen en stond de koffie al weer klaar. Daar er een aantal leden zonder boot waren gekomen werd er met elkaar meegevaren naar Eernewoude waar we een bezoek gingen brengen aan het Skûtsjemuseum ‘De Stripe’. Het weer liet het een beetje afweten daar het af en toe regende. Na aangekomen te zijn bij het museum was er voor ons een lezing over de bouw en de geschiedenis van de Aebelina en daarna een rondleiding door het museum met een bezoek aan de smederij. Daarna een kijkje in een roefje van een oud skûtsje om te zien hoe klein alles vroeger was om op te leven. Het was de bedoeling om onze lunch buiten bij het museum te nuttigen maar het weer gooide roet in het eten en na rijp beraad naar de overkant gevaren en afgemeerd. De lunch, welke weer keurig verzorgt was door de barcommissie, werd toen over de verschillende schepen verdeeld en verorbert. We zijn toen weer snel terug naar Drachten gevaren omdat onze schipper Simon nog naar een receptie bij Drachster Boys moest. Rond 18:30 werd de BBQ bezorgt en deze was ook weer voortreffelijk. Later op de avond werd er door Gea een spel georganiseerd met petten. Ab kreeg de kapiteinspet, Dik was de stuurman, Anne was de stoker, Ans het linnenmeisje en de rest waren de matrozen.
Gea vertelde een verhaal over een schip dat naar Amerika voer en iedere keer als de rang van een bemanningslid werd genoemd dan moest deze hard AHOY roepen. Het werd een hilarische boel.
Na nog wat hapjes en drankjes zeer voldaan weer naar huis.

Ria Dortmundt