Pinkstertocht 2012

Vrijdag 25 mei 2012

Prachtig weer, helblauwe lucht en warm.

Pinkstertocht 2012 begon met het verzamelen bij buiten centrum it Wiid in Eernewoude.Reeds vroeg in de middag waren er diverse deelnemers aanwezig.Tijdens de afspraken welke met it Wiid waren gemaakt wisten wij nog niet van de eveneens 18 aanwezige deelnemers aan een tocht georganiseerd door de KNMC daar lagen.Daar de afmetingen en diepgang van sommige schepen de beschikbare kade op een wat onhandige manier was ingedeeld moesten we allemaal wat inschikken en dat gaat met onze leden zonder problemen.De leden van de KNMC hadden een diner georganiseerd en toen een van onze leden de mensen van de KNMC ( in clubblazer, stropdas en dito grijze broek) en de dames ook op net zagen langslopen vroeg zij aan een van de KNMC leden van welk Chantykoor zij waren.Na enige vreemde blikken en geen antwoord liep men door.Om acht uur ’s avonds vond in de Schippersbar de opening en het palaver plaatsvan deze tocht.Na het in ontvangst nemen van twee vrije consumpties per persoon kwam de stemming er al snel in. tijdens het gezellig samenzijn werden er ook enige hapjes rondgedeeld en die vielen dan ook zeer in de smaak. Alleen een van de commissieleden had er wat problemen mee en dat heeft hem dan ook de gehele tocht achtervolgd op een hilarische wijze uiteraard.We zij tot in de late uurtjes doorgegaan met kennis maken en laatste nieuwtjes uitwisselen.

Zaterdag 26 mei.

Prachtig weer, helblauwe lucht en warm.

We zijn vandaag op ons gemak vertrokken richting Sneek na eerst met verwondering te hebben gekeken naar het zeer gedisciplineerde vertrek van de leden van de KNMC. Bij aankomst in Sneek viel de afmeting van de beschikbare kade lengte, voor restaurant  Aqua Village, wat tegen.Gelukkig waren er enige leden welke walstroom nodig hadden en ligplaats kozen in de boxen van de gemeentelijke haven. Na enig pas en meet werk hebben we toch voor alle schepen een ligplaats kunnen regelen.De middag werd door veleleden gebruikt om wat zojuist ontvangen vakantie geld uit te gevenin Sneek.Om 17:30 uur werden we verwacht in restaurant Aqua Village en vingen we aan met een zelf te bestellen aperitiefje. Om ongeveer 18:30 uur stond er een in mijn ogen geweldig Chinees/Indisch buffet klaar. Na heerlijk te hebben gegeten terug naar onze schepen waar een ieder op zijn eigen manier is gaan uitbuiken.Na enige tijd pakte ons huisorkest onder leiding van de heer Simon Leistra zijn instrumenten uit en hebben we genoten van een zeer rustgevend concert.Na nog wat napraten zo hier en daar dit keer wat vroeger naar bed.

Zondag 27 mei

Prachtig weer, helblauwe lucht en weer warm.

Tijdens de organisatie van de tocht was er reeds door een van de leden geopperd om vanuit Sneek naar onze volgende bestemming te wandelen en dit voor een paar dames als voorbereiding en training vande Slachte marathon. Toen er tijdens het eten in Sneek gevraagd werd of er nog meer belangstelling was om mee te wandelen melden zich spontaan meerdere dames aan om mee te wandelen. Het gezelschap bestond uit tien dames. Een van onze dames in het aangemelde gezelschap maakt gebruik van een rolstoel en heeft de rit van 11,5 kilometer met behulp van onze dames ook volbracht. Daar de schepen van Sneek naar Jachthaven de Snekerhof moesten worden gevaren konden de schippers helaas niet deelnemen aan deze wandeltocht.De dames zijn welgemutst op stap gegaan en na nog geentwee kilometer kreeg Gea reeds bandenpech en moest even langs het water gaan staan tot Ruud met andere schoenen langs kwam. Ria heeft op Gea gewacht en beiden hadden de groep dan ook zo weer ingehaald.Onder weg tijdens het wandelen was het op sommige stukken dan ook behoorlijk warm geweest, vooral in de stukken welke in de luwte werden afgelegd. De schippers en hun bemanning waren ook reeds gearriveerd in de jachthaven en hadden reeds in een grote kring plaats genomen in de schaduw van een paar grote bomen. Na wat gegeten te hebben werden er een welkomstborrel geschonken en de wandelaars waren ook reeds gearriveerd. Om 16:00 uur werden we verwacht op het terras van de jachthaven enom 18:00 uur werd de uitstekende BBQ geserveerd. Na de BBQ verzamelde zich het gezelschap weer op het grasveld voor de schepen en werd het weer gezellig tot in de late uurtjes.

Maandag 28 mei

Prachtig weer, helblauwe lucht en weer warm. Vandaag de verjaardag van Seia Hart. Volgens afspraak na het ontbijt met zijn allen ter afsluiting koffie gedronken waarna een ieder zijns weegs ging elders of richting huis.

Bezoek ook de fotoreportage in ons fotoalbum.

Verslag van een zeer geslaagde Pinkstertocht 2012

Jan en Ria Dortmundt